6 tipov na horúce nápoje ku krbu

6 tipov na horúce nápoje ku krbu
6 tipov na horúce nápoje ku krbu
6 tipov na horúce nápoje ku krbu
6 tipov na horúce nápoje ku krbu
6 tipov na horúce nápoje ku krbu

Večery sú už dlhé a chladné. Je čas uvariť si víno, zabaliť sa do deky, sadnúť si ku krbu a otvoriť si knihu. Máme pre vás pár tipov na

jednoduché horúce drinky,

ktoré zvládnete pripraviť aj doma. Takto bude pohoda pri krbe ešte príjemnejšia.

1.      Horúci punč/ Winter punch

Skombinujte červené víno s rumom a jablčným  džúsom. S citom ho oslaďte a okoreňte badiánom, škoricou a klinčekami. Túto zmes zahrejte /ale nevarte/ aj s kúskami pomaranča, jablka či hrozienok.

 

2.      Káva bombardino/ Bombardino coffee

Takúto špecialitku nemusí piť len na talianskych svahoch. Zvládnete to aj doma. 2 diely vaječného likéru a jeden diel rumu zahrejte a nalejte do menšieho pohára /v sklenenom vynikne lepšie/. Potom pomaly lejte cez lyžičku po stenách pohára kávu, aby sa vrstvy nezmiešali. Dozdobte šľahačkou.

 

3.      Zázvorový kanvička/ Ginger mug

Horúci nápoj nie len pre šoférov, ale aj pri chrípke a nachladení. Zázvor odporúčame strúhať, nie krájať, lepšie tak preniknú chute. Zázvorom nešetrite, ak vám pálivé nevadí. Zalejte horúcou vodou a po chvíľke pridajte aj kúsky pomaranča a citrónu. Slaďte radšej medom.

 

4.      Horúca čokoláda/ Hot chocolate

V jednom hrnci si nad parou roztopte 50 g kvalitnej horkej čokolády a pridajte k nej za lyžicu mlieka a smotany na šľahanie a poriadne premiešajte. V druhom hrnci si zahrejte /nevarte/ 1dcl smotany a 2dcl mlieka s cukrom a vanilkou. Tu pridajte roztopenú čokoládovú zmes a premiešajte. A keď k tomu pridáte nastrúhanú kôru z pomaranča, budú vás za to doma zbožňovať.

 

5.      Varené víno/ Hot wine

Nezabúdajme na klasiku. Biele? Červené? Je to jedno, ak si zoženiete kvalitné korenie, tak budete mať doma pocit, že ste na vianočných trhoch. Takú vôňu vám nevyprodukuje ani najdrahšia vonná sviečka. Avšak pamätajte – hlavne nevariť, ale zahrievať!

 

6.      Írska káva/ Irish coffee

Tu už ruky baristu ťažko nahradiť, ak chcete piť doma originál. Ale ak poľavíte z nárokov, môžete si túto lahôdku hravo pripraviť aj vo svojej kuchyni. Pripravte si silnú kávu /najlepšie použiť frenchpress/. Írsku whiskey zahrejte s trstinovým cukrom a pridajte ju ku káve. Dobre zamiešajte a nalejte do skleneného pohára na stopke. Nelejte do plna. Smotanu na šľahanie si prešľahajte tak, aby bola dostatočne krémová a zároveň stále tekutá. Potom ju cez lyžicu po stene pohára lejte na pripravenú kávu až do plna. Ozdobte zrnkom kávy.

Alebo viete čo? Najlepšie bude, keď si knihu nateraz odložíte, vezmete priateľov a sadnete si ku krbu u nás.

Kaviareň Magura v Bardejove

je miesto, kde vám pocit zimnej pohody určite chýbať nebude.

Presvedčte sa sami – CAFFÉBAR MAGURA.